ИЗПРАТИ СИГНАЛ
6 Jan

Внимание! Опасен подлез застрашава варненци

Podlez-Pobeda

Опасен подлез на бул. “Цар Освободител” във Варна застрашава варненци. За това алармираха от Международната асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи. Въпреки многократните сигнали от страна на организацията, все още няма взети мерки за обезопасяването му.

Подземното съоръжение на бул. “Цар Освободител” до спирка “Победа” е наводнено и корозирало. В подлеза постоянно има приток на вода от намиращия се над него отводнителен канал. Това застрашава цялото пътно платно, по което се движат леки коли, тежкотоварни автомобили и автобуси. Заради притока на вода има риск и от срутване на платното – особено сега когато температурите са ниски, водата замръзва, разширява пукнатините, а след разтопяването й щетите ще са още по-големи.

Сигналите към община Варна от граждани има още от далечната 1999 г., но поради липсата на бюджет или други причини, така и не се стига до реконструкцията на подлеза и язвата на бул. “Цар Освободител” стои до днес.

В края на 2014 година за от екипа на Международна асоциация за застраховани и пострадали при катастрофи са подали сигнал до община Варна и проектно предложение за ремонт на подлеза. Последвали ли са многократни запитвания, но вместо местната власт да ремонтира подлеза, поставя светофар над него, с което допълнително утежнява трафика в участъка, в който стават и огромна част от катастрофите в града.

От Международна асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи апелират най-после да бъде обърнато внимание на опасния подлез, преди да стигне до инцидент, в който да пострадат хора.