ИЗПРАТИ СИГНАЛ
23 Feb

Никой не глобява нарушителите и това води до смърт

Tsar_Osvoboditel

Липсата на контрол от органите на реда по улиците на Варна става все по осезаема, което води до трагични инциденти. Доказателство за това е поредният случай със загинал  на бул. “Цар Освободител”, преди кръстовището с ул. “Отец Паисий”, в посока изход на града, станал в последния ден от януари.

Автобус от масовия градски транспорт причини смъртта на 67-годишен таксиметров шофьор, който извършвал ремонтни дейности по таксито си, спряно в разрез с правилата за движение в дясната пътна лента.

По време на автопроизшествието, в дясната лента е имало и други неправомерно паркирали коли, но дори тогава полицаите не са наложили глоби.

Въпреки тежкият инцидент, до който се стигна заради липсата на контрол от страна на КАТ и общинска полиция, във въпросната лента на “Цар Освободител”, автомобилите продължават да спират неправомерно.

Платното отдавна е превърнато в паркинг за хората от жилищните кооперации, както и за служители и клиенти на учрежденията и заведенията в близост. КАТ и общинска полиция обаче нехаят.

От Международна асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи апелираме към органите на реда да следят за спазването на правилата за движение, особено в подобни опасни участъци, които са предпоставки за тежки произшествия. Отправяме апел и към шофьорите, да спазват правилата, за да запазят собствените си живот и здраве.