ИЗПРАТИ СИГНАЛ

Новини

27 Mar

Мобилно приложение “Пътен патрул”

logo-app

     Международна асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи IAIC създаде мобилно приложение Пътен патрул, което позволява на потребителите да направят снимка на нарушителите по пътя и да изпратят сигнал в КАТ. Приложението Пътен патрул е предназначено за Android и можете да го свалите и инсталирате от Google Play на Вашия мобилен телефон.

18 Aug

IAIC.BG търси доброволци за гр.Бургас

пострадал при катастрофа

Международна асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи набира доброволци за инициатива в гр.Бургас, в помощ на пешеходците, съвместно с ОДП гр. Бургас  и Община Бургас. Кампанията ще стартира на 15 септември и ще обхване натоварените кръстовища в града. В часовете 07:30-08:30; 12:30-13:30; 17:30-18:30 представители на реда, заедно с доброволци ще съдействат за правилното използване на пешеходни пътеки в гр.Бургас. Може да се включите в инциативата, като за участниците ще бъдат осигурени карти за градски транспорт от…Прочети още »

4 Aug

Участвах В ПТП с материални щети, какво да…

ПТП Леко

Според статистиката шофирането в градски условия обикновено е със скорости до 80км/ч. Когато пътуваме по работа, често се разсейваме с документи, които разнасяме, телефонни разговори и съобщения, хапване и пийване и други. Голяма е вероятността при спазване на ограниченията за скорост ако попаднем в пътен инцидент, той да е лек – само с материални щети….Прочети още »

27 Jul

Европейски пътища през лятото (продължение)

Road Respect

Знайте законите: Светлини: Много европейски държави изискват от вас да имате фарове по всяко време, когато автомобилът работи, дори и при дневна светлина. Телефони: Почти всички страни забраняват разговорите по мобилен телефон без слушалки за свободни ръце. Никакво завиване на дясно на червен светофар: Незаконно е да завиете надясно на червена светлина, освен ако отделен…Прочети още »

14 Jul

Европейски пътища през лятото

europe

Шофирането в Европа не е толкова различно от шофирането у дома, в първите ден-два може да се настроите. Карайте внимателно, наблюдавайте движението, избягвайте шофиране в големи градове, когато е възможно, и винаги си слагайте предпазния колан. В тази и следващите статии са изброени едни от най-добрите съвети за безопасно и приятно шофиране по европейските пътища….Прочети още »

5 May

Екипа на Международната асоциация на пострадалите при катастрофи…

IMG-20160809-WA0000

Екипа на  Международната асоциация на застрахованите и пострадали при катастрофи сме обидени от изказването на бургазлията Михаил Попов във връзка с надписите „ПОГЛЕДНИ“ на пешеходните пътеки в Бургас. Пред Gramofona.com Попов коментира, че при инцидентите по пътищата в България не са виновни участниците в движението, а „всичките тези пишман специалисти на местно и държавно ниво,…Прочети още »

6 Apr

Внимание! Нови наказания за нарушения на пътя.

KAT

МВР определи за кои нарушения колко контролни точки се отнемат – чака се одобрение Броят на контролните точки на младите шофьори се намалява от 39 на 26, като отпада отнемането на точки при някои нарушения. Това гласят новите промените в специалната наредба на МВР, която вече е в сила. След измененията контролни точки няма да…Прочети още »

11 Mar

Ето кога е най-добрият момент да сменим зимните…

gumi

След 1-и март всеки шофьор може да смени зимните гуми  на автомобила си с летни. Това гласят новите промени в Закона за движение по пътищата, съобщи Нова тв. По неписани закони най-подходящото време за смяна на зимните гуми с летни е когато температурата достигне 7 градуса и се очертава тя повече да не пада. За…Прочети още »

23 Feb

Вдигат таратайките от варненските улици

stara-kola

Над 2200 стари и изоставени автомобили ръждясват в междублоковите пространства и задръстват улиците във Варна. От фирмата “Общински паркинги и Синя зона” започват мащабна акция по преместването на всички коли в града излезли от употреба. От Международна асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи многократно сме алармирали за проблема със старите коли по улиците, които…Прочети още »

23 Feb

Никой не глобява нарушителите и това води до…

Tsar_Osvoboditel

Липсата на контрол от органите на реда по улиците на Варна става все по осезаема, което води до трагични инциденти. Доказателство за това е поредният случай със загинал  на бул. “Цар Освободител”, преди кръстовището с ул. “Отец Паисий”, в посока изход на града, станал в последния ден от януари. Автобус от масовия градски транспорт причини…Прочети още »

23 Jan

От днес КАТ дебне за нарушители на новите…

Международна асоциация за пострадали при катастрофи

Днес е първият работен ден, в който пътните полицаи ще дебнат за нарушители, след като новите правила за движение по пътищата влязоха в сила. Според новите правила за шофиране с превишена скорост в населено място глобите вече са следните: при нарушение с между 31 и 40 км/ч санкцията е 400 лв., с над 40 км/ч…Прочети още »